Ελλάδα

Άνοιξαν με ουρές Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία

Με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού ξεκίνησε σήμερα η μερική επαναλειτουργία Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων. Σε Υποθηκοφυλάκεια, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία σε όλη την επικράτεια πραγματοποιούνται θερμομετρήσεις, ενώ όλοι φορούν μάσκα. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Εφετείο Αθηνών, όπου η πρόσβαση στο κτήριο γίνεται κατόπιν θερμομέτρησης από ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και μόνον με χρήση μάσκας.

Επίσης, σε βασικά σημεία του κτηρίου υπάρχουν αντισηπτικά, η χρήση των οποίων θα είναι υποχρεωτική.
Ωστόσο, παρατηρήθηκαν ουρές πολιτών που δεν τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, με χαρακτηριστική την εικόνα στο Υποθηκοφυλάκειο Αθηνών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο δικαστικών υπαλλήλων Αθήνας, Σωτήρη Τριπολιτσιώτη, μέσα στους χώρους των δικαστικών υπηρεσιών θα βρίσκονται και ιδιωτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα φροντίζουν να ελέγχεται η ροή του κόσμου.

Σημειώνεται ότι η βαθμιαία επανεκκίνηση της Δικαιοσύνης ξεκίνησε με αποχή την δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων, καθώς πολλοί εκφράζουν δυσπιστία για τα μέτρα προστασίας που έχουν εξαγγελθεί. Απόφαση για αποχή έχουν λάβει οι δικηγόροι της Αθήνας και οι δικαστικοί υπάλληλοι σε στα Ειρηνοδικεία Αμαρουσίου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Καλλιθέας, Κρωπίας, Ιλίου, Λαυρίου, Ν. Ιωνίας, Μαραθώνος, Μεγάρων, Περιστερίου και Χαλανδρίου.
Οι υποθέσεις που αφορά η άρση της αναστολής.

 

Πηγή: ethnos.gr