Ελλάδα

Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η θωράκιση της χώρας έναντι των πυρκαγιών

Η βέλτιστη προετοιμασία της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση, που είχε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς με τους 52 νέους διοικητές των πυροσβεστικών υπηρεσιών των νομών της χώρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα ενάντια των καταστροφών».

Επίσης, ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι η συσκέψεις αυτές πραγματοποούνται ήδη από τον Φεβρουάριο, σε συνέχεια και άλλων προπαρασκευαστικών ενεργειών, όπως η έκδοση από τα τέλη Νοεμβρίου του Γενικού Σχεδίου Ιόλαος για τις δασικές πυρκαγιές, διότι, όπως σημείωσε, «η έγκαιρη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων αποτελεί κλειδί, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις δασικές πυρκαγιές που θα προκληθούν το ερχόμενο καλοκαίρι».

Επίσης, σημείωσε ότι «παρόμοιες συσκέψεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να αξιολογείται η πρόοδος στους στόχους που έχει βάλει η πολιτική και φυσική ηγεσία, καθώς και να εντοπίζονται τυχόν προβλήματα και δυσλειτουργίες ώστε να θεραπεύονται άμεσα».

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΠΣ, παρουσία του αρχηγού του ΠΣ, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του υπαρχηγού αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, του επιτελάρχη αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου και του εθνικού διοικητή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και με τη συμμετοχή των 2 νέων προϊσταμένων Κλάδων του Αρχηγείου του ΠΣ, των 6 νέων συντονιστών επιχειρήσεων που έχουν οριστεί για όλη την επικράτεια, τον διοικητή του νέου Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπως προβλέπονται από τον νέο Νόμο 4662/20 για την αναδιοργάνωση του ΠΣ.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι νωρίτερα είχε προηγηθεί σύσκεψη του γενικού γραμματέα με τον διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε), παρουσία της ηγεσίας του ΠΣ, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα βελτίωσης της λειτουργίας του ανακριτικού έργου, καθώς και θέματα εκσυγχρονισμού της Δ.Α.Ε.Ε., αλλά και όλων των ανακριτικών γραφείων της χώρας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ