Καρυστία

Δελτίο τύπου του Ζάχου Χατζηνικολή για τις ανεμογεννήτριες

124 ΝΕΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΗΡΕΑ ΖΗΤΟΥΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΝΕΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ 62 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΗΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΥΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Φίλες και Φίλοι
Είχαμε τονίσει, τόσο στα προγράμματα μας , όσο και στις συγκεντρώσεις μας , ότι , εάν δεν αλλάξει η Δημοτική Αρχή ή η στάση της , έως το 2030 θα στήνονται αιολικά πάρκα στον Δήμο μας και μάλιστα με μηδαμινά αντισταθμιστικά.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς και ιδίως μετά τις αντιδράσεις , με πρωτοπόρες σύσσωμες τις Δημοτικές Αρχές, των πολιτών των νησιών , της υπόλοιπης Ευβοίας , αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας κατά της εγκατάστασης των αιολικών στις περιοχές τους και της δικής μας θετικής στάσης , το μέλλον προβλέπεται λίαν δυσοίωνο , για αυτούς βέβαια που οραματίζονται τον Δήμο Καρύστου σαν περιοχή περαιτέρω μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης και όχι βιοτεχνικό πάρκο . Βλέπω να τις λουζόμαστε όλες εμείς .

Η παράταξη μας θα ζητήσει, αύριο , την επείγουσα, έκτακτη σύγκληση ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με το θέμα αυτό, δηλαδή την γνωμοδότηση του Δήμου μας για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και βεβαίως είναι πασίγνωστη η αρνητική θέση μας Αυτό όμως δεν αρκεί.

Φίλες και φίλοι
Θεωρούμε ότι- επιτέλους -ήλθε Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ , διότι πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα για το μέλλον του τόπου μας και το πήραμε σαν εντελώς ασήμαντο και έπονται γενεές από πίσω .

Του δημότη που θα πρέπει να κρίνει και να αποφασίσει στο εξής δίλλημα : Ο Δήμος μας έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την εγκατάσταση και άλλων ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ , ή , αντιθέτως , έχομε αποφασίσει ότι οι περαιτέρω και επ αόριστο εγκαταστάσεις νέων Αιολικών Πάρκων , ωφελούν το μέλλον του τόπου μας και των δημοτών ; Και αυτό που θα αποφασίσει να το εξωτερικεύσει με κάθε τρόπο . Δεν είναι δυνατόν το 2020 να μην εξωτερικεύομε , άφοβα , τις απόψεις μας . Το μέλλον του κάθε τόπου το προδιαγράφουν οι δημότες του.

Στο δημοτικό Συμβούλιο, κάθε δημοτικός Σύμβουλος , πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση . Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει και να αφουγκραστεί την κοινωνία.

Φίλες και Φίλοι. Συνδημότισσες και Συνδημότες ,Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων
Η ΑΠΟΦΑΣΗ – ΠΛΕΟΝ – ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ
ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ , ΑΛΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Εμείς θα κάνομε το καθήκον μας , όπως το έχομε αποφασίσει και είχαμε διακηρύξει, όταν συγκροτήσαμε – με τις συνθήκες που όλοι γνωρίζομε – τον συνδυασμό μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
27-7-2020
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ