Καρυστία

Εξυπηρέτηση με λιγότερο κόπο για τους αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς

Δεν θα χρειάζεται πλέον οι αγρότες από την Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα και Ευρυτανία να διανύουν χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από το Περιφερειακό τμήμα Αγροτών Στερεάς Ελλάδας (πρώην ΟΓΑ) με έδρα την Λαμία.

Μετά από ενέργειες του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Βουρδάνου, προς τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, πλέον με απόφαση του Διοικητή ΕΦΚΑ, οι αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα εξυπηρετούνται για θέματα Ασφάλισης, Εισφορών, και Μητρώου Ασφαλισμένων στον τόπο κατοικίας τους, από τα Υποκαταστήματα Μισθωτών ΕΦΚΑ της Εύβοιας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας.

Αιτήματα αγροτών για τα ανωτέρω θέματα θα διαβιβάζονται από 02/01/2020 και εφεξής στα υποκαταστήματα Μισθωτών ανά Νομό και δη:
Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Εύβοιας, Πλατεία Αγ.Βαρβάρας, ΤΚ 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ.
Β’ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Βοιωτίας, Αισχύλου και Οδυσσέως ΤΚ 32131 ΛΙΒΑΔΕΙΑ.
Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Ευρυτανίας, Μελίνας Μερκούρη και Γερανίου 6, ΤΚ 36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.
Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Φωκίδας , Επισκόπου Φιλοθέου 12-14-16 , ΤΚ 33100 ΑΜΦΙΣΣΑ.
Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Φθιώτιδας , Θερμοπυλών 72 ΤΚ 35100 ΛΑΜΙΑ.

Αιτήματα συνταξιοδότησης γήρατος, αναπηρίας, χορήγηση επιδομάτων παραπληγίας-τετραπληγίας, τυφλότητας, απολύτου αναπηρίας, παραπομπής σε Υγειονομικές Επιτροπές και προσφυγών κατά των αποφάσεων των Υγ. Επιτροπών θα διαβιβάζονται στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Φθιώτιδας (Λαμία) για όλους τους ασφαλισμένους τ. ΟΓΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αιτήσεις για επιδόματα μητρότητας και έξοδα κηδείας, θα συνεχίζουν να διαβιβάζονται στην Ε΄ Διεύθυνση Μητρώο Συνταξιούχων , Πατησίων 30 Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές ΟΓΑ των Δήμων.

Κλείνοντας ο κ. Βουρδάνος ανέφερε ότι ένα χρόνιο πρόβλημα των απασχολουμένων του αγροτικού τομέα βρίσκει λύση μέσα από τη συνέργεια και την κοινή προσπάθεια των φορέων. Η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και δουλεύουμε πάντα με γνώμονα το κριτήριο αυτό.

 

Πηγή: tvstar.gr