Καρυστία

Επίσκεψη του Σπύρου Πνευματικού στην Κάρυστο-Συναντήσεις με τον δήμαρχο Καρύστου και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Στην Κάρυστο βρέθηκε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Ο κ. Πνευματικός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιο Μίχα, για τις ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ιδίως για την ανάγκη ακτινολόγου ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πορεία των ενεργειών για την εγκατάσταση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο, με σκοπό την εξυπηρέτηση των 48 αιμοκαθαρόμενων της ευρύτερης περιοχής που τώρα ταλαιπωρούνται καθημερινά με μετακινήσεις για να λάβουν τη θεραπεία τους. Ο κ. Πνευματικός τόνισε τη σημασία της άμεσης ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών και διαβεβαίωσε τον κ. Μίχα ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, προς όφελος των ασθενών.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής πραγματοποίησε σύσκεψη με το Δήμαρχο Καρύστου κ. Ελευθέριο Ραβιόλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλκιβιάδη Βόσσο καθώς και δημοτικούς συμβούλους στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, η βελτίωση του οδικού δικτύου και των λιμενικών υποδομών της περιοχής καθώς και η ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Καρύστου, μέσα από την ανάδειξη και αναστήλωση των σημαντικών πολιτιστικών μνημείων που διαθέτει (π.χ. κάστρο «Μπούρτζι», Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Ρωμαϊκό Μαυσωλείο, Δρακόσπιτα κ.α.). Μίλησαν, επίσης, για την προώθηση του αθλητισμού και την αναγκαία ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του δήμου. Ο κ. δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Πνευματικό και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της στήριξης των παραγωγικών δυνάμεων και των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής συνεχάρη τον κ. Ραβιόλο για το φιλόδοξο σχέδιό του για την περιοχή και συζήτησαν για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την προώθηση των παραπάνω θεμάτων, στις οποίες δεσμεύτηκε να συνδράμει με κάθε τρόπο.

Πηγή: evima.gr