Καρυστία

Επιμελητήριο Εύβοιας: Ζητά κυβερνητική παρέμβαση για να σταματήσει το κλείσιμο υποκαταστημάτων των Τραπεζών στον Νομό μας

Την παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργείων ζητά το Επιμελητήριο Εύβοιας λόγω της εντεινόμενης συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζών και του κλεισίματος περιφερειακών υποκαταστημάτων τους, με σκοπό να αποτραπεί η Οικονομική και Τουριστική υποβάθμιση του Νομού Ευβοίας.

Το Επιμελητήριο ζητά κυβερνητική παρέμβαση άμεσα και ουσιαστικά στις διοικήσεις των Τραπεζών, ως μοναδική λύση, επισημαίνοντας ότι για το εν λόγω θέμα αγωνιούν και ζητούν άμεση λύση όλοι οι Επαγγελματικοί, Εμπορικοί και Τουριστικοί Σύλλογοι του Νομού Ευβοίας, πλέον των 50 σε αριθμό.

Το Επιμελητήριο ζητά την εν λόγω παρέμβαση διότι μεταξύ άλλων, με την κατάργηση των υποκαταστημάτων των τραπεζών οι Επιχειρήσεις, οι τουρίστες αλλά και οι απλοί πολίτες στερούνται τη δυνατότητα φυσικής πρόσβασης σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα και αναγκάζονται να μετακινηθούν για να εξυπηρετηθούν, χωρίς τούτο να διευκολύνεται από το υπάρχον οδικό και συγκοινωνιακό δίκτυο, με αποτέλεσμα να δαπανώνται εργατοώρες, και να υπάρχει επιβάρυνση με έξοδα.

Την ίδια ώρα αποτρέπεται η δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ενώ τα τουριστικά πρακτορεία επιλέγουν να στέλνουν τους πελάτες τους σε άλλα μέρη, όπου υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε τράπεζες.

Το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι η συρρίκνωση του δικτύου και του προσωπικού των τραπεζών επιχειρείται, βιαίως και αδιακρίτως, παρότι η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών βαίνει συνεχώς βελτιούμενη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε παράταση του ελληνικού καθεστώτος εγγυήσεων για τα πιστωτικά ιδρύματα έως 31/5/2020, βάσει ενωσιακών κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις. Ταυτόχρονα με τη δυσανάλογη συρρίκνωση του δικτύου, αυξάνονται οι χρεώσεις των τραπεζών σε όλες τις υπηρεσίες με αποτέλεσμα και γι’ αυτό το λόγο επιχειρήσεις και πολίτες να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο.