Ελλάδα

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, 35άρια και από Παρασκευή τριήμερος καύσωνας

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα Πέμπτη, θα είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, η μεταφορά σκόνης από τις ακτές της βόρειας Αφρικής όπως επίσης και οι νοτιάδες κυρίως μέσα στο Ιόνιο, ενώ το προσεχές τριήμερο θα είναι κυριολεκτικά καυτό μιας και θα αναπτυχθούν θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με τους ανέμους να είναι μεταβλητοί και να μην ξεπερνούν τα τέσσερα μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ιδία εικόνα και στη Θεσσαλονίκη με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, νοτιάδες εντάσεως 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως και 32 βαθμούς. Από την Παρασκευή (15/5) ο καύσωνας έρχεται για να παραμείνει για ένα τετραήμερο, καθώς μέχρι και τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμούς. Και για όσους… πλημμυρίσουν τις ακτές, που αναμένεται και αυτό το Σαββατοκύριακο να είναι αρκετοί, θα έχουν σύμμαχο στις βουτιές τον ήλιο. Κι αυτό γιατί η θερμοκρασία της θάλασσας έχει πάρει ήδη τα πάνω της και θα κυμαίνεται στο Ιόνιο από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στις θρακικές ακτές θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στη νότια Ελλάδα θα προσεγγίσει ακόμη και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: ethnos.gr