Ελλάδα

Κορονοϊός: Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη απόψε το απόγευμα από το Μαξίμου

Νέο διάγγελμα θα κάνει απόψε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση προκάλεσε αρχικά ανησυχία για το τι ακριβώς συμβαίνει αλλά κυβερνητικές πηγές σημείωναν οτι οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού θα είναι συχνές, ανάλογες με την σοβαρότητα της κατάστασης.

Δεν είναι σαφές αν ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα, αλλά συνήθως ο Πρωθυπουργός απευθύνεται στους πολίτες και εξηγεί την σοβαρότητα της κατάστασης, απευθύνει οδηγίες και συστάσεις, δίνει συμβουλές και ενημερώνει για την κατάσταση και τα μέτρα ανακοινώνονται από τους αρμόδιους υπουργούς.

Το γεγονός οτι το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου αναβλήθηκε πάντως, οδήγησε ορισμένους σε σκέψεις οτι ίσως ο Πρωθυπουργός αυτή τη φορά ανακοινώσει και μέτρα.

Σημειώνεται οτι το μόνο μέτρο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και συζητείται ως πιθανότης είναι η παραιτέρω απαγόρευση της κυκλοφορίας, με αυστηρούς περιορισμούς για ρυθμίσεις για κάθε είδους μετακίνηση, ανάλογη με αυτά που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: thetoc.gr