Καρυστία

Σπανός: Έχουμε γνώση και εξοπλισμό αλλά δεν εφησυχάζουμε

Εικόνα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στην Λαμία, ανάρτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με αφορμή τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν σε Βοιωτία, Εύβοια και Ευρυτανία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν διά ζώσης τόσο ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ μέσω διαδικτύου υπήρχε σύνδεση με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους εκεί χωρικούς Αντιιπεριφερειάρχες.

Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα και συμφωνήθηκαν οι εξής ενέργειες:

• Επιβεβαίωση κάλυψης όλου του προσωπικού της ΠΣτΕ με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) και ιδιαιτέρως όσων στελεχών έρχονται σε επαφή με το κοινό.

•  Αυστηροποίηση των ελέγχων εισόδου στα κτίρια όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

•  Εντατικοποίηση των ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια της ΠΣτΕ και της ΕΛΑΣ σε χώρους συνάθροισης κοινού με σκοπό τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας και εν τέλει της δημόσιας υγείας.

•  Συνέχιση της ταχείας και αποτελεσματικής διαχείρισης των τυχόν κρουσμάτων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τα Νοσοκομεία και τους Δήμους της Περιφέρειας για την ιχνηλάτηση, τη διενέργεια τεστ, τη μεταφορά και την απομόνωση ή απομάκρυνση των κρουσμάτων, ώστε να εκμηδενίζονται οι πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.

•  Ειδική μέριμνα για τη διαχείριση κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές.

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ και η εξάπλωσή του πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση», δήλωσε με το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Σπανός προσθέτοντας: «Κερδίσαμε την πρώτη μάχη την άνοιξη, υπό πιο αντίξοες συνθήκες. Πλέον έχουμε γνώση, εμπειρία, υγειονομικό και ιατρικό εξοπλισμό. Αυτό, όμως δε μας εφησυχάζει. Αντίθετα μας δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη, να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι πολίτες της, είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε ασφαλείς.»

Πηγή: lamiareport.gr