Ελλάδα

Νίκος Παππάς: Ο άνθρωπος του Αλέξη πίσω από όλες τις “σκοτεινές υποθέσεις” του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο σημαντικές αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τα όσα διαδραματίστηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο αφορούσαν ένα πρόσωπο, τον Νίκο Παππά. Τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα που έλυνε και έδενε εντός και εκτός Μαξίμου και τώρα πλέον εξελίσσεται σε “βαρίδι” για την αξιωματική αντιπολίτευση παρά την τυπική στήριξη της Κουμουνδούρου.

Μετά το ηχητικό ντοκουμέντο Μιωνή με την συνομιλία που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας, ήρθε η αγωγή του Χρήστου Καλογρίτσα η οποία ξεσκεπάζει τις μεθοδεύσεις που έγιναν στο παρασκήνιο προκειμένου ο εργολάβος που στήριζε με νύχια και με δόντια ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ο σκοτεινός ρόλος που διαδραμάτισε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο τότε υπουργός Ψηφιακής πολιτικής προκειμένου να ελέγξει τα ΜΜΕ θέλοντας να “βαφτίσει” καναλάρχη τον Χρήστο Καλογρίτσα, ήταν γνωστός.

Ήταν όμως άγνωστες οι λεπτομέρειες για το πως ο εργολάβος κατάφερε να βρει χρήματα κάτι που ζητούσε να μάθει εκείνη την εποχή η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση αλλά απάντηση δεν πήρε. Το μόνο έμαθε εκείνη την περίοδο η κοινή γνώμη ήταν τα βοσκοτόπια που είχε βάλει ως εγγύηση ο Χρήστος Καλογρίτσας, ως εγγύηση για να διεκδικήσει την τηλεοπτική άδεια.

Τους δίνουν πλέον και οι δικοί τους

Το κείμενο της αγωγής του εργολάβου που αποκάλυψε το “Πρώτο Θέμα” είναι ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έρχονται συνεχώς στο φως οι μέθοδοι που ακολουθούσε εκείνη την περίοδο το Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε “υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House” 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Τώρα η κατασκευαστική εταιρεία ζητά τα χρήματα πίσω καθώς τα είχε δώσει στην εταιρεία “Τοξότης” ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο Χρήστος Καλογρίτσας αρνείται το χρέος και υποστηρίζει πως τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία “Τοξότης” “υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House”.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία ο σχεδιασμός προκειμένου να γίνει “καναλάρχης” χαράσσονταν από το Μαξίμου το White House όπως το αναφέρει και τον Νίκο Παππά, οι οποίοι θα φρόντιζαν μέσα από επιχειρηματικές συμφωνίες να έχει την αναγκαία χρηματοδότηση για τον τηλεοπτικό σταθμό.

Με την πλάτη στον τοίχο

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον Νίκο Παππά ο οποίος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ήδη τα όσα ακούστηκαν να λέει στην συνομιλία που είχε με τον Σάμπυ Μιωνή, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των μελών του πολιτικού συμβουλίου.

Ορισμένοι εξ αυτών έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την παραίτηση του, ωστόσο ο ίδιος με την απολογία του κατάφερε να ρίξει τους τόνους, χωρίς όμως να πείσει τους συντρόφους του. Λίγα 24ωρα μετά ο Νίκος Παππάς βρίσκεται για δεύτερη φορά εκτεθειμένος με την κατάσταση να είναι έκρυθμη στην Κουμουνδούρου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται το όνομα του Νίκου Παππά. Επίσης η Κουμουνδούρου αφού βάλει εναντίον του Χρήστου Καλογρίτσα τονίζοντας πως επιχειρεί να μετατρέψει “σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους” στην συνέχεια υποστηρίζει πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχασε την τηλεοπτική άδεια.

Μόνο που στην Κουμουνδούρου ξεχνούν να αναφερθούν πως ο Χρήστος Καλογρίτσας κέρδισε αρχικά τον διαγωνισμό στον οποίο πήρε μέρος με εγγυήσεις που είχαν αμφισβητηθεί πολύ έντονα τόσο από την αντιπολίτευση αλλά και από όσους συμμετείχαν.

Πηγή: thetoc.gr