Ελλάδα

2.286 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις σε μία ημέρα

Πραγματικά αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει ανταποκριθεί στα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην προσπάθεια μη διασποράς του νέου κορωνοϊού, εξακολουθούν και υπάρχουν πάνω από 2.000 συμπολίτες μας καθημερινά που γράφουν τη δημόσια υγεία στα παλιά τους τα παπούτσια!

Πως αλλιώς να εξηγηθεί και το γεγονός ότι και την Πέμπτη 9 Απριλίου, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατέγραψαν 2.286 πρόστιμα. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά βεβαιώθηκαν μετά τις 3 το μεσημέρι, καθώς μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο τα πρόστιμα ήταν μόνο 741!

Από τα παραπάνω τα 69 ήταν στη Στερεά με τα 30 από αυτά να βεβαιώνονται μεταξύ 6 το πρωί και 3 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 29.141 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ενώ για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς παραβάσεις, βεβαιώθηκαν τέσσερις (4) ακόμη περιπτώσεις με ισάριθμες συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 394 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 378 άτομα.

 

Πηγή: lamiareport.gr