Ελλάδα

SMS στο 13033: Πότε καταργείται, τι θα ισχύει από την 4η Μαΐου

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται με μεγάλη αγωνία, καθώς θα σημάνει την μερική επιστροφή στην κανονικότητα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη 28/4 πώς θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων και μεταξύ αυτών, θα είναι όπως όλα δείχνουν και η αποστολή sms στο 13033 για τις μετακινήσεις.

«Η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, όπως και η αποστολή sms στο 13033, είναι κάτι που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα από τον πρωθυπουργό», τόνισε προχθές ο κ. Πιερρακάκης. Ταυτόχρονα, κρίνοντας ο ίδιος αυτό το μέτρο, τόνισε ότι «δεν χαλάσαμε χαρτί, αφού η χώρα μας κινήθηκε με βάση αυτή την τεχνολογία». «Είχαμε 2 εκατομμύρια SMS την ημέρα», σημείωσε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας «ποτέ δεν κοιτάξαμε πόσα έστελνε ο καθένας. Αλλωστε, τον ακριβή αριθμό των μηνυμάτων τον γνωρίζει η Πολιτική Προστασία και δεν ανακοινώνεται». Σημείωσε δε, πως για λόγους προσωπικών δεδομένων όλα αυτά τα μηνύματα που έχουν σταλεί θα διαγραφούν.

Το πρώτο κύμα σταδιακής άρσης των περιορισμών θα προκαλέσει λοιπόν και την κατάργηση του 13033 αναφορικά με τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις. Ωστόσο, οι περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις δεν αναμένεται να αρθούν πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ οι αντίστοιχοι για την υπεραστική κίνηση πριν από τις αρχές Ιουνίου. Ζωηρός προβληματισμός και αντικρουόμενες απόψεις τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και στην κοινότητα των λοιμωξιολόγων εκφράστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα στον χώρο της Εκπαίδευσης.

 

Πηγή: ethnos.gr